Тамақтандыру
Оқушылардың тамақтандыруын ұйымдастыруда
санитарлық-гигиеналық нормаларымен
талаптардың орындалуы туралы»
«Оқушылардың тамақтандыруын ұйымдастыруда санитарлық-гигиеналық нормаларымен талаптарды орындау туралы» мәселені тыңдап және талқылап
БҰЙЫРАМЫН:
1.Оқушылардың тамақтандыруын ұйымдастырумен жүзеге асыруда
жалпы білім беретін ұйымдарда оқыту жағдайларымен мазмунына, қондырығларға тез бұзылатын азық өнімдерін қолдану мерзімдерімен оларды сақтау жағдайларының санитарлық-гигиеналық талаптарының басшылыққа алып орындау.(ҚР Денсаулық сақтау министрлігінің мемлекеттік санитарлық бас дәрігерінің 13.01.2010 жылғы №13 қаулысы)
2. Бракераж комиссиясы келесі құрамда құрылсын:
1) Д.Б.Абдувахапова – директордың ТЖЖ орынбасары
2) Н.Абдрахманова – мектеп медбикесі
3) Л.А.Рашитова – КО төрайымы
3. Ыстық тамаққа жауапты Д.Б.Абдувахаповаға медбике Н.Абдрахмановаға:
-тамақтандырудың ұйымдастыруды бақылауды күшейтілсін;
-күнделікті дайын тамақтың бракеражын жүргізу, тізімге сәйкес келмейтін, сапасыз дайындалған, нормативтік құжаттарда белгіленген тағамдармен
өнімдерге тиым салынсын;
4. Мектеп асханасының меңгерушісі Д.Д.Турдиматова – алдын ала
бекітілген екі апталық меню бойынша тағамдарды уақытылы және сапалы дайындауын қамтамасыз етілсін.
5. Осы бұйрықтың орындалуын бақылауды өзіме жүктеймін.
Негізі: санитарлық-гигиеналық нормаларымен талаптар